EDEV Een Mens Een Dier

Nieuws

Terug

Positieflijst voor huisdieren goede stap vooruit - maar nertsen, egels en antilopen zijn geen huisdieren‏

Nieuws >>

Den Haag, 28 januari 2015, Dierenorganisatie EDEV – Een DIER Een VRIEND is blij dat Staatssecretaris Sharon Dijksma een huisdierenlijst heeft gepresenteerd. De dierenbeschermingsorganisatie is het er honderd procent mee eens dat er paal en perk moet worden gesteld aan de dieren die mensen thuis kunnen houden. Echter, EDEV vindt het volstrekt belachelijk om dieren op de lijst te zetten zoals de nerts en de witbuikegel, die totaal ongeschikt zijn om als huisdier te houden, en vroeg of laat weer bij opvangcentra terecht zullen komen.

“Asiels zitten boordevol dieren die allemaal op een warm plekje bij iemand in huis zitten te wachten. Tot die tijd zou een fokverbod voor alle dieren moeten worden ingesteld, zodat dit probleem wordt opgelost.” Aldus Geoffrey Deckers, voorzitter van EDEV – Een DIER Een VRIEND. “Egels, nertsen en kangoeroes en antilopes zijn geen gedomesticeerde dieren en horen in de natuur. Ze zijn totaal ongeschikt om als huisdier te houden en velen zullen weer eindigen bij opvangcentra.“

EDEV is een actieve organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren. De werkwijze van EDEV kenmerkt zich door het in de publiciteit brengen van dierenmishandeling en deze op alle mogelijke legale wijzen te bestrijden. EDEV voert hiertoe vreedzaam spraakmakende campagnes en acties. Daarnaast geeft EDEV voorlichting aan het publiek en is continu in gesprek met politiek en bedrijfsleven om zo de doelstellingen onder de aandacht van politici en beleidsmakers te brengen. EDEV acht zich daarbij niet gebonden aan enige politieke partij, kleur, persoon of ideologische overtuiging.

 

Terug 

Ja! Stuur mij de nieuwsbrief!
Mijn emailadres: 

 

Campagnes
 

Over EDEV

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Multimedia Solutions

Social Media

 


 

 

Contact

  EDEV
  Postbus 93029
  2509 AA Den Haag
  070-3833699
  info@edev.nl

  IBAN:

  NL08 INGB 0008 0002 42