EDEV Een Mens Een Dier

Nieuws

Terug

Eerste klimaat- en diervriendelijke parlementaire barbecue succes!

Nieuws >>

Donderdag 7 juli 2016, op de laatste dag voor aanvang van het zomerreces van de Tweede Kamer, organiseerde Een DIER Een VRIEND voor Ministers, Kamerleden, (beleids)medewerkers en publiek een klimaat- en diervriendelijke parlementaire barbecue als positieve tegenhanger voor de klimaat-schadelijke en dieronvriendelijke parlementaire barbecue die jaarlijks door de vlees-industrie gehouden wordt.

Onze barbecue vond plaats op het Plein, recht tegenover de ingang van de Tweede Kamer. Veel Kamerleden hadden zich al van te voren aangemeld, maar op de dag zelf bezochten onverwacht nog meer Kamerleden en zelfs Minister Ploumen de barbecue. Ook bekende Nederlanders Dolf Jansen en Jan Jaap van der Wal kwamen even op bezoek. We hadden veel achtergrondinformatie o.a. van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, UNESCO en toonaangevende wetenschappers over de schadelijkheid van de vlees- en zuivel-industrie en flyers met opsommingen daarover. Het was een fantastische dag! We hadden mooi weer, fijne muziek van Amado en Les Autres en ook over media-aandacht hadden we niet te klagen. Er was een prachtige speech van Armanda Govers, bekend van de real life serie Utopia en haar initiatief 'Even geen vlees' en van de 12-jarige Lucia die vorig jaar nog een kalfje van de slacht redde.

De Kamerleden die kwamen, waren zeer enthousiast en zeiden dat we dit jaarlijks moesten laten terugkeren. We hebben de datum voor volgend jaar vast gereserveerd en zullen het onderwerp verder onder de aandacht van Kamerleden gaan brengen.

De klimaat- en diervriendelijke parlementaire barbecue werd mede mogelijk gemaakt door alle crowdfunders, Triodos Foundation, X-Y Fonds, Vegafit, Tea and More, Maza Mediterranean Delicacies, Dee’s, Peeze, Veggie4U, Paardekoper, Werkman, PLUS Cornelissen Den Haag, Vesting Vastgoed, Tip Top Verhuur Services Den Haag, Toko Sie San, The Body Shop, Float Center Babylon, Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) en Ekoplaza

Met grote dank aan Nico van Haastert, Carla van Zomeren en Ed Heesbeen voor de prachtige foto's. (klik op de namen om de fotoalbums te bekijken)

Terug 

Ja! Stuur mij de nieuwsbrief!
Mijn emailadres: 

 

Campagnes
 

Over EDEV

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Multimedia Solutions

Social Media

 


 

 

Contact

  EDEV
  Postbus 93029
  2509 AA Den Haag
  070-3833699
  info@edev.nl

  IBAN:

  NL08 INGB 0008 0002 42