EDEV Een Mens Een Dier

Nieuws

Van #Schnitzelgate naar #Zuivelgate!

Den Haag, donderdag 19 oktober 2017 --  dierenorganisatie Een DIER Een VRIEND heeft klachten en handhavingsverzoeken ingediend bij de NVWA over misleidende informatie door zuivelproducenten over zogenaamde plantaardige zuivelproducten. 

Lees verder
Oproep aan moslims om geld te offeren in plaats van een dier

Vrijdag 1 september tot en met zondag 3 september wordt door moslims het offerfeest gevierd waar rond de 56.000 schapen, geiten en runderen in ons land voor gedood worden. Dominee Hans Bouma en zes dierenorganisaties (Comité Dierennoodhulp, Rechten voor al wat leeft, Een DIER Een VRIEND, Dier en Recht, Stichting Dierennood en Dierbewustleven) vragen aan moslims, door middel van een videoboodschap op You Tube, om op het offerfeest in plaats van een dier te slachten, geld te offeren. 

Lees verder
Wereldwijd protest tegen wrede Japanse dolfijnenmoord

Vrijdag 1 september aanstaande (International Day of Action for Japanese Dolphins) zullen dierenvrienden met ondersteuning van dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND hun stem laten horen tegen de jaarlijks terugkerende dolfijnenslachtingen in Taiji, Japan. Wereldwijd vinden deze dag acties en demonstraties plaats tegen dit massale bloedbad in Japan.

Lees verder
Ook directeur vindt shows in Dolfinarium niet meer kunnen

Dinsdag 22 augustus – ‘Not done’. Zo karakteriseerde Bert van der Hoef, directeur van het Dolfinarium, het vorig jaar juli nog in een interview. Hij vond het té intensief ingrijpen op het welzijn en natuurlijk gedrag van de dieren; dolfijnen die mensen door het water moeten slepen. ‘Op’ de dieren staan, was hij ook stellig over: “Dat doen we niet meer”.

Lees verder
Plantaardige parlementaire barbecue drukbezocht

Den Haag, 6 juli 2017 - Vandaag, op de laatste dag voor het parlementaire zomerreces vond voor de tweede keer een Klimaat- en Diervriendelijk Barbecue plaats. Dit is een positieve tegenhanger voor de jaarlijkse vlees-barbecue die aan politici aangeboden wordt door de vleesindustrie. Bij deze Klimaat- en Diervriendelijke Parlementaire Barbecue werd een verscheidenheid aan plantaardige en palmolievrije producten geserveerd. 

Lees verder
Succesvolle actie bij Nestlé over dierproeven voor Botox

Amstelveen, 30 juni 2017 - Vandaag stond Een DIER Een VRIEND voor het hoofdkantoor van Nestlé Nederland in Amstelveen. Nestlé is betrokken bij zeer wrede dierproeven op muizen voor botulinetoxine (beter bekend als botox). Dat heeft Een DIER Een VRIEND met de European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE) onthuld. De voedselgigant is nu ook begonnen in de lucratieve botoxmarkt. 

Lees verder
Nestlé verantwoordelijk voor gruwelijke dierproeven

Den Haag, 23 juni 2017 - Nestlé is betrokken bij zeer wrede dierproeven op muizen voor botulinetoxine (beter bekend als botox). Dat heeft Een DIER Een VRIEND met de European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE) onthuld. De voedselgigant is nu ook begonnen in de lucratieve botoxmarkt. Terwijl sommige botoxfabrikanten al dierproefvrije testmethoden gebruiken, verkoopt Nestlé producten waarvoor geen goedgekeurde dierproefvrije test beschikbaar is.

Lees verder
Schokkende details geheim apentransport Air France-KLM

16 juni 2017 - Dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND hernieuwt zijn dringende verzoek aan vliegmaatschappij Air France-KLM om te stoppen met het vervoeren van apen en andere dieren die bestemd zijn voor dierproeven. Dit nadat collega-organisatie Cruelty Free International uit Engeland schokkende informatie heeft weten te verkrijgen over geheime transporten van apen vanuit Mauritius op passagiersvluchten van Air France-KLM met afstanden van totaal meer dan 15.000 km.

Lees verder
Nieuw logo voor Een DIER Een VRIEND

Al sinds onze oprichting in 1998 draagt Een DIER Een VRIEND een wapenschild als logo, een schild om de dieren te beschermen. In ons oude schild hadden we een vogel om de vrijheid van het dierenrijk te symboliseren. Het wapenschild heeft een nieuw jasje met een meer eigentijds karakter.

Lees verder
Deltapark Neeltje Jans stopt met plannen voor bruinvissen-shows

Maandag 29 mei 2017 - In april dit jaar stonden dierenvrienden van dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND nog met posters en spandoeken voor de poort van Deltapark Neeltje Jans om te protesteren tegen de geplande uitbreiding met bruinvissen. Neeltje Jans had een vergunning aangevraagd om bruinvissen ‘op te gaan vangen.’ De bruinvissen zijn gestrande dieren die nu in Dolfinarium Harderwijk zitten. 

Lees verder
Update standpunt MS Research over apen-experimenten

Den Haag, 23 mei 2017 - Het goede doel MS Research heeft meebetaald aan gruwelijke experimenten in het apenlaboratorium BPRC in Rijswijk. Hierbij werden apen blind en verlamd gemaakt. Animal Rights en Een DIER Een VRIEND hebben MS Research gevraagd of ze een ethisch standpunt innemen tegen dierproeven op apen en of de stichting in de toekomst nog onderzoek op apen zal financieren. 

Lees verder
Goed doel betaalde mee aan lijdensweg apen

Den Haag, 19 mei 2017 - De dierenrechtenorganisaties Animal Rights en Een DIER Een VRIEND protesteren morgenmiddag voor de poort van het apentestcentrum BPRC in Rijswijk. Rosella D'angeli, woordvoerder van Een DIER Een VRIEND: "Apen worden ziek gemaakt met stoffen die hun zenuwen aantasten. De dieren raken verlamd, blind, apathisch en vermageren sterk. Met deze actie willen we onze eis kracht bij zetten: onmiddellijke stopzetting van de apentesten."

Lees verder
Gemeenteraadsleden Rijswijk bezoeken apentestcentrum BPRC

Den Haag, 18 mei 2017 - Gemeenteraadsleden van de gemeente Rijswijk brachten vandaag een bezoek aan het apentestcentrum BPRC. Voorafgaand aan het bezoek kregen zij informatie van het BPRC. Uiteraard stuurde ook Een DIER Een VRIEND informatie aan de gemeenteraadsleden voordat zij het laboratorium bezochten.

Lees verder
Apen blind en verlamd gemaakt in Rijswijk

Den Haag, 15 mei 2017 - In het grootste apentestcentrum van Europa, het Biomedical Primate Research Center (BPRC) in Rijswijk, worden resusapen en penseelapen ziek gemaakt met stoffen die hun zenuwen aantasten. 

Lees verder
Aanbieding ruim 3800 handtekeningen regio Rijswijk voor sluiting apenvivisectiecentrum

Den Haag, dinsdag 9 mei 2017 - Dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND zal vanavond samen met Marc Weterings, voorzitter van de politieke partij Rijswijks Belang ruim 3800 handtekeningen aanbieden bij de Rijswijkse Gemeenteraad voor de sluiting van het grootste apenvivisectiecentrum van Europa, het BPRC (Biomedical Primate Research Center) in Rijswijk.

Lees verder
BREAKING: Max Planck Instituut stopt met experimenten op apen!

Den Haag 21 april 2017 - Het vooraanstaande wetenschappelijke Max Planck Instituut, dat nauwe banden heeft met het Rijswijkse apenvivisectiecentrum Biomedical Primate Research Center (BPRC), heeft besloten te stoppen met experimenten op apen. Dit besluit is het succes van de publieke druk die werd uitgeoefend op het instituut.

Lees verder
Bewoners regio Rijswijk tekenen op Wereld Proefdieren Dag voor sluiting Rijswijks apenvivisectiecentrum

Den Haag, donderdag 20 april 2017 -  Afgelopen maandag is door dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND een petitie voor de sluiting van het Rijswijkse apenvivisectiecentrum het Biomedical Primate Research Centre (BPRC)  dat zo’n 1500 apen heeft, online gezet speciaal voor inwoners van de regio Rijswijk. Deze werd binnen een dag meer dan 1000 keer ondertekend.

Lees verder
Apen voeren stil protest voor poort laboratorium

Den Haag, donderdag 13 april 2017 - Dierenvrienden van dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND zullen deze maand 2 keer demonstreren voor de apen in Europa’s grootste apenlaboratorium Biomedical Primate Research Center (BPRC) in Rijswijk. De eerste zal plaatsvinden op vrijdag 14 april aanstaande en de tweede op Wereldproefdierendag maandag 24 april.  Aanstaande vrijdag zullen 10 levensgrote apen een stil protest houden voor hun vrienden in het laboratorium.

Lees verder
Dierenvrienden in actie tegen plannen Deltapark Neeltje Jans om uit te breiden met beschermde kleine walvissoort

Den Haag, vrijdag 7 april 2017 - Zaterdag 8 april (tussen 12.00 en 15.00u) zullen dierenvrienden zich verzamelen bij Deltapark Neeltje Jans om het lot van onze bruinvissen (een kleine walvissoort) onder de aandacht te brengen. Delta Park Neeltje Jans in Zeeland heeft een vergunning aangevraagd voor het houden van bruinvissen. 

Lees verder
Brandbrief naar Vietnam Airlines om apentransporten

Den Haag, 30 maart 2017 - Vandaag heeft Een DIER Een VRIEND evenals andere leden van de European Coalition to End Animal Experiments Vietnam Airlines een brandbrief gestuurd. De vliegmaatschappij bracht in mei 2013 nog met een openbare mededeling het nieuws dat ze per 1 juni 2013 het transport van apen zou verbieden. Echter, kregen we onlangs de informatie dat Vietnam Airlines in 2016 tenminste vier transporten van apen voor laboratoria heeft gedaan van Vietnam naar Rusland. 

Lees verder
Gemeente Rijswijk neemt apencentrum op in startnotitie dierenwelzijn

Den Haag, 23 maart 2017 - Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Rijswijk eerder deze week, spraken Marc Wetering van Rijswijks Belang en Rosella d’Angeli, campagneleider van EDEV’s ‘Alle Apen Vrij’ campagne, over de apen in het grootste apenlaboratorium van Europa, het BPRC in Rijswijk. De uitgebreide betogen maakten duidelijk indruk op de gemeenteraadsleden, waarna besloten werd het in de startnotitie dierenwelzijn op te nemen.

 

Lees verder
Protest voor vrijheid apen bij controversieel apenlaboratorium BPRC

Den Haag, woensdag 8 maart 2017 - Dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND zal op vrijdag 10 maart aanstaande weer protesteren voor de poorten van het apenvivisectiecentrum BPRC in Rijswijk, waar meer dan 1500 apen opgesloten zitten om wrede en zinloze experimenten op uit te voeren. 

Lees verder
Duurzame palmolie bestaat niet!

Uit beelden van dierenbeschermingsorganisatie  JAAN blijkt dat op Borneo een bedrijf een stuk beschermd regenwoud heeft afgezet. Het bedrijf wil deze maand nog starten met het kappen van dit gebied met zelfs een stuk mangrove, dat ontzettend belangrijk is voor het ecosysteem. Er leven ernstig met uitsterven bedreigde diersoorten in het gebied, waaronder orang-oetans, maanberen, zeeschildpadden en diverse primatensoorten.

Lees verder
Levensgrote apen vragen politieke partijen om goede voornemens

Den Haag, 28 februari 2017 - Twee levensgrote apen zullen morgen (woensdag 1 maart) politieke partijen bezoeken met de vraag of ze de komende kabinetsperiode op hun steun kunnen rekenen. Apen worden in Nederland nog steeds gebruikt in experimenten. Het grootste apenlaboratorium van Europa, het Biomedical Primate Research Center (BPRC) bevindt zich in Rijswijk. Hier zitten meer dan 1500 apen opgesloten.

Lees verder
Circusolifanten kunnen toch naar opvang

Zeist, 21 februari 2017 - Ondanks de jarenlange beweringen van circussen Freiwald en Renz Berlin dat voor de olifanten Buba en Carla geen geschikte opvang beschikbaar zou zijn, wijst onderzoek door het Ministerie van Economische Zaken nu het tegendeel uit. Dierenrechtenorganisaties Bite Back, Dierbewustleven, Een DIER Een VRIEND en Stop Dierenleed Nederland zijn blij met de uitkomsten van het onderzoek. 

Lees verder
Dierproefnemers vertellen sprookjes in EU terwijl in Nederland nu een keihard onafhankelijk onderzoek ligt

Den Haag, woensdag 15 februari 2017 - Dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND is blij met het langverwachte adviesrapport van het Rathenau Instituut dat vandaag aan de Tweede Kamer is gestuurd. In grote lijnen is het advies apenexperimenten af te bouwen omdat het niet meer van deze tijd is ethisch gezien maar ook omdat deze experimenten op apen niets of onvoldoende opleveren voor gezondheid van de mens. Een DIER Een VRIEND zal net als de laatste jaren de Tweede Kamer en betrokken bewindslieden blijven lobbyen om te zorgen dat er nu na tientallen jaren eens echt doorgepakt gaat worden.

 

Lees verder
Protesten en brandbrief om apenvivisectiecentrum BPRC

Den Haag, woensdag 8 februari 2017 - Dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND zal vrijdag 10 februari protesteren voor de poorten van het apenvivisectiecentrum in Rijswijk, waar meer dan 1500 apen opgesloten zitten om er wrede en zinloze experimenten op uit te voeren. Een DIER Een VRIEND wil dat het grootste apenlaboratorium van Europa, het Biomedical Primate Research Centre (BPRC), zo snel mogelijk sluit en de apen naar een dierenopvangcentrum gaan.

Lees verder
Traineren van uitfaseren apenexperimenten en afbouw BPRC moet stoppen

s-Gravenhage, woensdag 1 februari 2017 - Dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND heeft vandaag staatssecretaris Sander Dekker van OC&W middels een brandbrief dringend verzocht een adviesrapport over uitfasering van apenexperimenten aan de Kamer aan te bieden. Het adviesrapport werd al zes weken geleden aangeboden aan het ministerie, maar daar is het tot nu toe ergens blijven liggen. 

Lees verder
Dieren helpen op school

Super-dierenvriend Arlette is al donateur van Een DIER Een VRIEND sinds onze oprichting. Arlette organiseert ieder jaar op de school waar zij werkt als lerares activiteiten voor dierenorganisatie Soi Dog in Thailand. Zij en haar leerlingen hebben met dit dierenhulpproject veel succes behaald in de afgelopen 10 jaar en daardoor ontzettend veel dieren kunnen helpen!

Lees verder
Handhavingsverzoek voor ernstige verwaarlozing door konijnenfokker

Den Haag, 23 januari 2017 - Dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND heeft het Ministerie van Economische Zaken een handhavingsverzoek gestuurd naar aanleiding van opnamen van een undercover onderzoek van haar collega-organisatie Konijn in Nood. Zij deden ‘s nachts onderzoek bij een konijnenfokkerij in Moergestel.

Lees verder
Dierenvrienden voeren snert-actie

Den Haag, donderdag 12 januari 2017  - Een DIER Een VRIEND zal morgen, vrijdag 13 januari, protesteren voor de poorten van het laboratorium in Rijswijk, waar meer dan 1500 apen opgesloten zitten om er wrede en zinloze experimenten op uit te voeren.

Lees verder
Brigitte Bardot eist dat KLM Air France stopt met apentransporten

Dinsdag 10 januari 2017 -- Brigitte Bardot heeft zich aangesloten bij de European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE), een toonaangevende coalitie van Europese dierenbelangenorganisaties om dierproeven te stoppen, en Air France opgeroepen om hun betrokkenheid in de wrede handel van proefapen onverwijld te beëindigen.

Lees verder
Volkspartij VVD heeft geen notie van Vrijheid of Democratie

‘Schnitzelgate’ wordt het al lachend genoemd in de Kamer, de ondertussen leeggelopen luchtballon van VVD’ers Herma Lodders en Erik Ziengs. De VVD wil hiermee “consumenten beschermen” en daarom zou op vegetarische producten geen aanduidingen meer mogen staan als schnitzel, braadworst, rookworst of gehakt.

Lees verder
Vervoersverbod vogelgriep massaal aan laars gelapt door hobbyfokkers

Donderdag 5 januari 2017 – De NVWA meet met twee maten als het om pluimvee en watervogels gaat die voor commerciële doeleinden gefokt en verkocht worden. Terwijl er honderdduizenden dieren onnodig preventief geruimd worden bij boeren, en menig kippenliefhebber zijn hart vasthoudt, gaan hobbyfokkers en hobbyslachters die net zo goed bedrijfsmatig handelen, gewoon hun gang

Lees verder
Vredesdienst voor Dieren 2016 was succesvol

Ongeveer 200 mensen bezochten gisteren Kerk Vrijburg in Amsterdam voor de Vredesdienst voor Dieren werd gehouden. De dienst werd dit jaar voor de derde keer gehouden en is een oproep aan alle mensen om hun kerst diervriendelijk te vieren en dus zonder het eten van dieren.

Lees verder
Vredesdienst voor dieren 22 december in kerk Amsterdam

Voor de derde keer wordt op donderdagavond 22 december de Vredesdienst voor dieren georganiseerd, een bijzonder initiatief van dominee Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp en Een DIER een VRIEND. In totaal 19 dierenbelangenorganisaties ondersteunen de Vredesdienst voor dieren die op 22 december om 19.30 uur gehouden wordt in kerk Vrijburg, Diepenbrockstraat 46 in Amsterdam (inloop vanaf 19.00 uur).

Lees verder
Einde dierproeven bijna in zicht

Den Haag, 16 december 2016 - Dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND is zeer verheugd over de jaarlijkse rapportage over dierproeven van de nVWA. Daaruit blijkt dat in 2015 maar liefst 200.000 minder dieren zijn gebruikt in experimenten en er ook minder dieren in voorraad zijn gedood. Daarnaast werd gisteren het rapport ‘Transitie naar proefdiervrij onderzoek’ aan de Tweede Kamer gestuurd.

Lees verder
Nederlands apenlaboratorium onder vuur

Den Haag, dinsdag 6 december 2016 - Een DIER Een VRIEND zal op vrijdag 9 december aanstaande protesteren voor de poorten van het laboratorium in Rijswijk, waar meer dan 1500 apen opgesloten zitten om er wrede en zinloze experimenten op uit te voeren. Ongeveer 250 apen worden elk jaar in het laboratorium gedood.

Lees verder
Demonstratie tegen de Japanse dolfijnenslachtingen bij Japanse ambassade in Den Haag

Den Haag, woensdag 30 november 2016 - Donderdag 1 december zullen met ondersteuning van dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND dierenvrienden bij de Japanse ambassade hun stem laten horen tegen de jaarlijks terugkerende dolfijnenslachtingen in Taiji, Japan.

Lees verder
Undercover onderzoek in Brussels VU ziekenhuis brengt ernstig proefdieren-leed aan het licht

Brussel 29 november 2016 – Tussen maart en juni 2016 werkte een undercover onderzoeker in opdracht van de zusterorganisatie van Een DIER Een VRIEND,  de Belgische organisatie GAIA, als dierenverzorger in het Animalarium van de Vrije Universiteit Brussel (VUB, Jette Campus). GAIA’s onderzoeker zag hoe proefdieren die voor pijnlijke experimenten gebruikt worden, onvoldoende of slecht verzorgd worden. 

Lees verder
Dierenvrienden herdenken gedode apen

Grootste laboratorium van Europa nog niet gesloten

 

Den Haag, dinsdag 8 november 2016 - Een DIER Een VRIEND zal op vrijdag 11 november aanstaande een wake houden voor de poorten van het laboratorium in Rijswijk, waar meer dan 1500 apen opgesloten zitten om er wrede en zinloze experimenten op uit te voeren. Ongeveer 250 apen worden elk jaar in het laboratorium gedood. De dierenbelangenorganisatie wil dat het grootste apenlaboratorium van Europa, het Biomedical Primate Research Centre (BPRC), zo snel mogelijk sluit en de apen naar een dierenopvangcentrum gaan. Een DIER Een VRIEND voert hiertoe naast actie voor de poorten, een actieve lobby in de Nederlandse politiek.

Lees verder
Palm Oil Free certificaat voor Maza Mediterranean Delicacies

Den Haag, 12 oktober 2016 - Vandaag heeft Palm Oil Free een certificaat uitgereikt aan Maza Mediterranean Delicacies, een bedrijf met mediterrane producten, zoals falafel en sauzen. Maza nam het certificaat trots in ontvangst. Daarnaast mag het merk het bijbehorende Palm Oil Free logo op haar producten zetten.

Lees verder
Dierenvrienden sluiten het BPRC af

Den Haag, dinsdag 11 oktober 2016 - Een DIER Een VRIEND zal op vrijdag 14 oktober aanstaande protesteren voor de poorten van het laboratorium in Rijswijk, waar meer dan 1500 apen opgesloten zitten om er wrede en zinloze experimenten op uit te voeren. 

Lees verder
Go Palm Oil Free reikt eerste certificaat wereldwijd uit

Den Haag, 22 september 2016 - Vandaag heeft Go Palm Oil Free haar eerste certificaat wereldwijd uitgereikt. Vegafit, een merk in plantaardige producten dat in verschillende Europese landen, waaronder Nederland en Duitsland in de schappen ligt, nam het certificaat trots in ontvangst. Daarnaast mag het merk het bijbehorende Palm Oil Free logo op haar producten zetten.

Lees verder
Dolfijnenslachtingen voor ogen Kamerleden

31 augustus 2016 - In het kader van International Japan Dolphins Day, een dag waarop extra aandacht wordt gevraagd om de dolfijnenslachtingen in Japan een halt toe te roepen, organiseren Dolphinmotion en Een DIER Een VRIEND op woensdag 7 september van 13.00 uur tot 16.00 uur een screening van de veel besproken en bekroonde documentaire ´The Cove´. 

Lees verder
Dierenorganisatie verlangt handhaving illegaal botox-gebruik

Den Haag, woensdag 20 juli 2016 - Dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND heeft een handhavingsverzoek ingediend bij de minister van Volksgezondheid vanwege het massale illegale gebruik van botox voor cosmetische doeleinden. Het niet ongevaarlijke bacteriële gif botulinetoxine, dat slechts voor medisch gebruik als geneesmiddel is goedgekeurd, is inmiddels zelfs het meest bekend door het cosmetisch gebruik om lijnen en rimpels weg te werken. Elke batch botox die gemaakt en op de markt gebracht wordt, is eerst op gruwelijke wijze getest op muizen.

Lees verder
Eerste klimaat- en diervriendelijke parlementaire barbecue succes!

Donderdag 7 juli 2016, op de laatste dag voor aanvang van het zomerreces van de Tweede Kamer, organiseerde Een DIER Een VRIEND voor Ministers, Kamerleden, (beleids)- medewerkers en publiek een klimaat- en diervriendelijke parlementaire barbecue als positieve tegenhanger voor de klimaat-schadelijke en dieronvriendelijke parlementaire barbecue die jaarlijks door de vlees-industrie gehouden wordt.

Lees verder
Dierenorganisaties: “Onderzoek nalatigheid circus Renz Berlin”

Den Haag, Maandag 4 juli 2016 - Dierenrechtenorganisaties Bite Back, Dierbewustleven, Een DIER Een VRIEND en Stop Dierenleed Nederland roepen politie en justitie op onderzoek te doen naar de aanrijding tussen een lijnbus en vier pony’s van circus Renz Berlin waarbij de dieren het leven lieten en de bus ernstig werd beschadigd. De organisaties wijzen op mogelijke nalatigheid en de vele eerdere voorvallen van dieren die spontaan ‘loslopen’ daar waar het circus plaatsen aandoet.

Lees verder
Kamerleden enthoustiast over Klimaat- en Diervriendelijke Barbecue

Den Haag, woensdag 4 juli 2016 - Op donderdag 7 juli aanstaande, de laatste dag voor de aanvang van het zomerreces van de Tweede Kamer, wordt voor de Kamerleden door de vleesindustrie ieder jaar een ‘parlementaire barbecue’ georganiseerd. Als positieve tegenhanger hiervan wil stichting Een DIER Een VRIEND graag een duidelijke boodschap overbrengen aan zowel de politiek als aan het publiek.

Lees verder
Vijf Java-apen eindelijk weg uit apenhel!

Den Haag, 20 juni 2016 - Stichting Een DIER Een VRIEND is zeer verheugd over het nieuws dat de 5 ‘verstekeling-apen’ die van de veilige opvang van stichting AAP overgeplaatst waren naar het apen-vivisectiecentrum BPRC, teruggebracht zijn naar het opvangcentrum. Het laboratorium is geen opvangcentrum en geen veilige plek voor dieren.

Lees verder
Opzienbarende lancering Kinderboerderijenbesluit

Amsterdam – Voor de lancering van het (landelijke) Kinderboerderijenbesluit  en de daaraan gekoppelde petitie staat op donderdagochtend 16 juni om 10.45 uur Karen van Holst Pellekaan (actrice, kinderboekenschrijfster en scenarist van diverse jeugdfilms zoals 'Achtste groepers huilen niet' en schrijfster van Loenatik)  met een mokerhamer klaar

Lees verder
Protest voor apen in Rijswijks apenlaboratorium

Den Haag, woensdag 8 juni 2016 - Een DIER Een VRIEND zal op vrijdag 10 juni aanstaande protesteren voor de poorten van het laboratorium in Rijswijk, waar meer dan 1500 apen opgesloten zitten om er wrede en zinloze experimenten op uit te voeren.

Lees verder
Geen ganzen vergast in 2016!

Den Haag, 1 juni 2016 - Dit jaar zullen er geen ganzen vergast worden. Het gebruik van de zogenaamde vangkraal is volgens Europese vogelrichtlijnen verboden. Duke Faunabeheer, het bedrijf dat in heel Nederland de ganzen vergaste, maakt gebruik van een vangkraal. Een vangkraal is een afgeschermd stuk, waar de ganzen in gedreven worden.

Lees verder
Dierenorganisaties: Neem circusolifant Buba en zebra’s in beslag

Donderdag 19 mei 2016 - Dierenorganisaties hebben vandaag bezwaar gemaakt tegen de ontheffing die is afgegeven voor Circus Freiwald en olifant Buba. Tevens is melding gemaakt van het overtreden van de voorwaarden van de ontheffing en wetgeving.

Lees verder
Dierenvrienden voeren actie voor vrijheid apen

Den Haag, dinsdag 10 mei 2016 - Een DIER Een VRIEND zal op vrijdag 13 mei aanstaande protesteren voor de poorten van het laboratorium in Rijswijk, waar meer dan 1500 apen opgesloten zitten om er wrede en zinloze experimenten op uit te voeren. De dierenbelangenorganisatie wil dat het grootste apenlaboratorium van Europa, het Biomedical Primate Research Centre (BPRC), zo snel mogelijk sluit en de apen

Lees verder
Dieren kunnen pootitie tekenen voor einde aan dierproeven

Den Haag, donderdag 21 april 2016 - In het kader van wereldproefdierenweek lanceert de European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE), waar de Nederlandse dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND voorzitter van is, een ludieke pootitie waarmee dieren op een tablet of mobiele telefoon zelf hun poot kunnen zetten voor de vrijheid van dieren in laboratoria. Nederlandse dieren kunnen hun beste pootje voorzetten op www.pootitie.nl.

Lees verder
Dierenorganisatie walgt van stalbrand Oirschot en wil onderste steen boven

Den Haag, donderdag 7 april 2016 - Dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND heeft vandaag meerdere WOB (Wet Openbaarheid Bestuur) verzoeken ingediend bij verschillende bestuursorganen, om informatie omtrent het varkensbedrijf in Oirschot dat gisteren afbrandde en waarbij duizenden varkens levend verbrand zijn, openbaar te krijgen.

Lees verder
Dierenvrienden omsingelen Rijswijks apenlaboratorium

Den Haag, dinsdag 5 april 2016, Een DIER Een VRIEND zal op vrijdag 8 april aanstaande protesteren voor de poorten van het laboratorium in Rijswijk, waar meer dan 1500 apen opgesloten zitten om er wrede en zinloze experimenten op te doen. De dierenvrienden zullen bij allebei de uitgangen protesteren, zodat het de medewerkers niet kan ontgaan, hoe er gedacht wordt over het werk dat zij doen.

Lees verder
Stap in de goede richting: Tweede Kamer stemt voor afbouw dierproeven!

Den Haag, 31 maart 2016 - De apen in het apencentrum in Rijswijk lijken na 4 jaar actieve campagne, nu eindelijk gehoord te worden! Ze staan nog steeds hoog op de agenda en er zijn verschillende moties aangenomen: een stap in de juiste richting!

Lees verder
Zal afknippen van tenen en vingers bij muizen en ratten in laboratoria nu dan eindelijk verboden worden?

Den Haag, dinsdag 22 maart 2016 - Stichting Een DIER Een VRIEND heeft een handhavingsverzoek ingediend bij staatssecretaris Van Dam van het Ministerie van Economische Zaken om het zeer dieronvriendelijke ‘tenenknippen’ te verbieden. In het handhavingsverzoek staan meerdere diervriendelijkere alternatieven genoemd, waaronder het verven of wegknippen van een stukje haar, het tatoeëren van romp, oren, tenen en vingers of staarten en het plaatsen van ID-chips.

Lees verder
Protestmarathon voor apenlaboratorium

Den Haag, maandag 21 maart 2016 - Vandaag zullen over de hele dag éénmans-protestacties gehouden worden bij het reeds jaren onder vuur liggende apenvivisectiecentrum Biomedical Primate Research Center (BPRC) in Rijswijk (ZH). Morgen zal in de Tweede Kamer een Verlengd Algemeen Overleg plaatsvinden waar ook het apenvivisectiecentrum weer uitgebreid besproken zal gaan worden.

Lees verder
Dierenorganisaties: "Verbod is verbod"

Zeist, donderdag 10 maart 2016 - Dierenorganisaties verzoeken de staatssecretaris middels een brandbrief geen ontheffingen meer te verlenen aan circussen om met wilde dieren te mogen blijven rondreizen. Ze verzoeken tevens de aan circus Renz Berlin verleende ontheffing om de eenzame olifant Carla nog tot 15 januari 2017 op sleeptouw te mogen blijven nemen, en op het circusterrein te houden, in te trekken.

Lees verder
Handhavingsverzoek naar staatssecretaris: Ingrijpen bij Dolfinarium Harderwijk

Den Haag, 3 maart 2016 – Dierenorganisaties hebben vandaag een handhavingsverzoek ingediend bij staatssecretaris Van Dam van het Ministerie van Economische Zaken en verzoeken daarin om de dierentuinvergunning in te nemen en het verbod op wilde dieren in circussen te handhaven naar aanleiding van de beelden die gisterenavond in het TV-programma Rambam getoond werden.

Lees verder
Wederom stijging aantal dierproeven onacceptabel

 

Den Haag, 1 maart  2016 - Vandaag werd Zo Doende 2014, de langverwachte rapportage over dierproeven in Nederland, aangeboden aan de Tweede Kamer. Het aantal dierproeven in Nederland is volgens het rapport dit jaar wederom iets gestegen. Dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND, die zich zowel nationaal als internationaal inzet om dierproeven te laten verbieden, vindt deze stijging onacceptabel en dringt erop aan dat maatregelen getroffen worden.

 

Lees verder
Brandbrief naar staatssecretaris vanwege voortdurende zwanenjacht

Den Haag, 24 februari 2016 - Stichting Een DIER Een VRIEND heeft vandaag een brandbrief verstuurd aan staatssecretaris Van Dam van het Ministerie van Economische Zaken om in te grijpen tegen de voortdurende zwanenjacht waar Provincie Zuid-Holland ontheffingen voor blijkt uit te delen.

Lees verder
Protest voor poort Utopia vanwege mishandeling puppy Arthur

Den Haag, zaterdag 9 januari 2016 - Een DIER Een VRIEND zal zondag 10 januari protesteren voor de poort van Utopia vanwege de mishandeling van puppy Arthur die in Utopia verblijft. Het hondje werd door inwoner Ivan zo hard geschopt dat hij door de lucht vloog en op zijn rug terecht kwam. 

Lees verder
Dierenvrienden willen einde aan experimenten op apen in Rijswijk

Een DIER Een VRIEND zal op vrijdag 8 januari aanstaande protesteren voor de poort van een laboratorium in Rijswijk waar meer dan 1500 apen opgesloten zitten om er wrede experimenten op te doen. De dierenorganisatie wil dat het grootste apenlaboratorium van Europa, het Biomedical Primate Research Centre (BPRC), zo snel mogelijk sluit en de apen naar een dierenopvangcentrum gaan.

Lees verder
“Na nertsenfokverbod, nu tijd voor algeheel verbod op bont”

Den Haag - Op zaterdag 9 januari 2016 van 15:30 tot 18:00 zullen vijf dierenrechtenorganisaties hun krachten bundelen om een luid en duidelijk geluid te laten horen tegen bont en de bontindustrie. Nu het nertsenfokverbod bekrachtigd is, vinden de organisaties dat het hoog tijd is voor een algeheel import- en verkoopverbod van bont in Nederland.

Lees verder
Dierenorganisaties doen aangifte tegen onverdoofd afmaken kip in studio Radio Rijnmond

Dierenbelangenorganisaties Een DIER Een VRIEND en Comité Dierennoodhulp doen aangifte doen tegen Radio Rijnmond vanwege het toelaten en laten uitvoeren van het onverdoofd en illegaal slachten van een kip in de studio van Radio Rijnmond.

Lees verder
BPRC-proefapen eisen afbouw vivisectiecentrum

Acht levensgrote apen van Een DIER Een VRIEND zullen dinsdag 15 december aanstaande vanaf 16.00 uur voor de ingang van de Tweede Kamer (op het Plein) aandacht vragen voor hun soortgenoten die misbruikt worden in experimenten en een pijnlijke en angstige dood zijn gestorven in het BPRC (Biomedical Primate Research Centre) in Rijswijk (ZH).

Lees verder
18 Levensgrote apen vormen samen levend spandoek

Den Haag, 12 november 2015 - Dierenorganisatie EDEV - Een DIER Een VRIEND - zal morgen, vrijdagmiddag 13 november om 16 uur, actie voeren voor de sluiting van het apenvivisectiecentrum Biomedical Primate Research Centre (BPRC) op de Lange Kleiweg 161 te Rijswijk (ZH). Achttien levensgrote apen zullen bij het BPRC gezamenlijk de tekst vormen ‘Alle Apen Vrij’ en hiermee om de vrijlating van hun soortgenoten vragen.

Lees verder
Nertsenfokverbod in Nederland blijft toch van kracht

In Nederland wordt het vanaf 2024 dan tóch verboden om nertsen en andere pelsdieren te fokken. Dat heeft het nationaal gerechtshof van Den Haag vanmorgen beslist. De Nederlandse wet waarin het nertsenfokverbod is geregeld, blijft daarmee wel rechtsgeldig, oordeelt het hof.

Lees verder
Komt er dan echt een einde aan het barbaarse zwanendriften?

Den Haag, 3 november 2015 -  Na een jarenlange campagne van EDEV - Een DIER Een VRIEND - en de beelden van klokkenluidster en dierenarts Saskia van Rooy heeft staatssecretaris Sharon Dijksma op de valreep als staatssecretaris van EZ een verbod op het in eigendom hebben van zwanen in de vrije natuur ingesteld. Hiermee zou per 1 juli 2016 een einde komen aan het zwanendriften. 

Lees verder
Update Zwanen campagne

Update zwanen campagne EDEV: op 23 februari 2015 stuurde EDEV aan Dijksma al een brief met een waslijst aan overtredingen en strafbare feiten van de zwanendrifters. Zoals altijd deed het ministerie van EZ niets daarmee.

Lees verder
Nutteloos onderzoek op 1600 apen leidt tot protesten

Den Haag, 10 september 2015 – Morgen zal EDEV - Een DIER Een VRIEND met een groep dierenvrienden op demonstreren bij het Rijswijkse apenlaboratorium Biomedical Primate Research Center (BPRC). Het apenlaboratorium is het grootste van 

Lees verder
Dierenorganisaties voeren actie bij rechtbank: laat de nertsen niet stikken

Zes dierenrechtenorganisaties voeren donderdag 3 september een solidariteitsactie voor het Paleis van Justitie in Den Haag. Daar zal het hoger beroep plaats vinden van de Nederlandse Staat tegen de uitspraak van de rechter die de Wet Verbod Pelsdierhouderij  buiten werking heeft gesteld.

Lees verder
Dierenvrienden geshockeerd over uitlatingen VVD Tweede Kamerlid Lodders

Dierenvrienden in ons land zijn hevig geshockeerd over recente uitlatingen door VVD Tweede Kamerlid Lodders, gisteren in het 'boerenlijfblad' Boerderij. Daar stelde ze dat onze "Nederlandse varkenshouders 25 procent meer ruimte aan hun varkens moeten geven dan boeren in het buitenland." Voorts vervolgde ze dat "staatssecretaris Dijksma dat zelf wel even kon aanpassen.

Lees verder
Europese dierenorganisaties lanceren campagne voor verbod dierproeven huishoudmiddelen

Vandaag lanceert de European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE), een coalitie van toonaangevende dierenbelangenorganisaties, een Europese campagne om dierproeven voor huishoudelijke producten te stoppen. In Nederland wordt het initiatief geleid door EDEV - Een DIER Een VRIEND, die tevens voorzitter van de Europese coalitie is. 

Lees verder
Aangifte dierenmishandeling en verboden gebruik van vangkraal bij ganzenvergassingen in Noord-Holland

Maandag 13 juli 2015 – Dominee Hans Bouma en acht dierenorganisaties hebben vandaag aangifte gedaan bij de officier van justitie  en de politie van overtreding van de Europese Vogelrichtlijn,  de Wet Dieren en de Flora- en Faunawet door Duke Faunabeheer, door Faunabeheereenheid Noord-Holland, door Gedeputeerde Staten Noord-Holland en door de heer J. Klippel, inspecteur sectorhandhaving provincie Noord-Holland.

Lees verder
5-daagse actie voor proefdieren in controversieel apenlaboratorium

Den Haag, 6 juli 2015 – Deze week zal EDEV - Een DIER Een VRIEND met een groep dierenvrienden op 5 achtereenvolgende dagen demonstreren bij het Rijswijkse apenlaboratorium Biomedical Primate Research Center (BPRC). Het apenlaboratorium is het grootste van Europa en ligt al jaren onder vuur. 

Lees verder
Dominee en dierenorganisaties doen aangifte dierenmishandeling bij ganzenvergassing in Friesland

Stichting Comité Dierennoodhulp, stichting Rechten voor al wat leeft, stichting Een DIER Een VRIEND en dominee Hans Bouma hebben vandaag per fax schriftelijk aangifte gedaan bij de officier van justitie van de rechtbank Leeuwarden en per post bij het politiebureau Drachten van overtreding van de Wet Dieren.

Lees verder
Europese organisaties vragen aandacht voor ´Botoxmuizen´

Den Haag, 18 juni 2015, Lid-organisaties van de Europese Coalitie voor de Afschaffing van Dierproeven (ECEAE), een samenwerkingsverband van onder meer toonaangevende Europese dierenbeschermingsorganisaties, organiseren voor het vierde jaar op een rij een week waarin extra aandacht wordt gevestigd op de muizen die op zeer wrede wijze gebruikt worden voor giftigheidstesten voor botulinetoxine, in de volksmond bekend als Botox.

Lees verder
Klokkenluidster zwanendrifters zorgt voor inbeslagname door nVWA

De klokkenluidster die reeds jaren samenwerkt met EDEV – Een DIER Een VRIEND – om een einde te maken aan het zwanendriften, en begin mei haar undercover-operatie over de zware mishandelingen en illegale praktijken door zwanendrifters via net TV programma 1Vandaag naar buiten bracht, heeft afgelopen dinsdag gezorgd voor een inbeslagname van 87 levende zwanen door de NVWA.

Lees verder
EDEV Aap Vrijgesproken!


Over 2 maanden al weer 2 jaar geleden: EDEV's mascotte-aap voor onze BPRC-campagne werd gearresteerd bij een vredelievende flash-mob. De aanhouding verliep al raar want juist vanwege de goede naam die EDEV heeft bij het organiseren van onze activiteiten kregen wij speciaal de ontheffing van burgemeester Van Aartsen voor het houden van een flash-mob op de drukke avond van het vuurwerkfestival.

Lees verder
Gebruik proefdieren opgehemeld in ruil voor miljoenensubsidie

Den Haag,9 juni 2015 – Het Rijswijkse apenlaboratorium Biomedical Primate Research Center (BPRC) ontvangt een miljoenensubsidie terwijl bij de overheid onduidelijk is welk onderzoek er nu eigenlijk plaats vindt. Dat blijkt uit de vraag van het Ministerie van Economische Zaken ‘Wat is het nut en de noodzaak van het onderzoek dat plaats vindt in het BPRC’, die de ontvanger van het geld zelf mag beantwoorden; een typisch geval van de slager die zijn eigen vlees keurt.

Lees verder
Dierenorganisaties luiden noodklok: Laat de ganzen niet stikken!

Lelystad/Den Haag, 25 mei 2015 - Een coalitie van dierenrechtenorganisaties trekken gezamenlijk op tegen de aangekondigde vergassingen van tienduizenden ganzen. Vanaf 1 juni is het in heel Nederland mogelijk om ganzen in de rui met CO2 te vergassen.

Lees verder
Zwanendriften gaat nog steeds door, ondanks beloofde verbod Dijksma

Ruim een halve maand geleden waren in een uitzending van 1Vandaag gruwelijke beelden te zien van zwanendrifters die zowel zwanen als mensen ernstig mishandelden. In de uitzending beloofde de verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma de ring-ontheffing “zo snel mogelijk” in te trekken en de mogelijkheden te onderzoeken om het zwanendriften geheel te verbieden.

Lees verder
EDEV trots op overwinning voor zwanen na undercover beelden zwanendrifters

EDEV – Een DIER Een VRIEND is zeer verheugd over het uitzenden van eerder gemaakte undercoverbeelden van de zwanendrifters, hun werkwijze met de zwanen en hun agressieve houding richting mensen. In de uitzending zal onder meer te zien zijn hoe een kuiken ernstig wordt verminkt en iemand die hen filmt het ziekenhuis in wordt geslagen.

 
Lees verder
Dierenvrienden voeren actie voor proefdieren bij 'reclamebureau voor dierproeven'

Op vrijdag 24 april is het wereldproefdierendag. Over de hele wereld worden deze dag acties georganiseerd om aandacht voor het leed van proefdieren te vragen. EDEV - Een DIER Een VRIEND zal dit jaar actie voeren voor de deur van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Lees verder
Zestien apen gered van marteldood – Italiaanse universiteit stopt onder druk van dierenvrienden met experimenten

Modeno / Den Haag, vrijdag 17 april 2015 - De apen van de universiteit van Modena in Italië zullen eindelijk bevrijdt worden uit hun kooien waarin ze jarenlang opgesloten zaten. Dit is het resultaat van een jarenlange strijd van de Italiaanse organisaties Lega Anti Vivisezione (LAV)

Lees verder
Wetenschappers dwingen apen in gladde buizen te hangen

De European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE), waar EDEV – Een DIER Een VRIEND lid en voorzitter van is, publiceert vandaag, op 1 april, een aantal Europese dierproeven die zo belachelijk zijn dat ze voor grap door kunnen gaan. Maar helaas zijn deze dierproeven dus echt waar-gebeurd!

Lees verder
Lucia (10 jr) koopt kalfje vrij na schoolexcursie melkveehouderij

De 10-jarige dierenvriendin Lucia heeft vandaag een kalfje uit de melkveehouderij vrijgekocht nadat zij afgelopen week met haar schoolklas bij een boer op bezoek geweest was voor een 'educatief uitje'. Veel leerlingen vonden het verschrikkelijk te zien dat de kalfjes niet bij hun moeder mogen staan. 

Lees verder
ECEAE vraagt de EU om 'dierenleed weg te poetsen'en alle dierproeven voor schoonmaakmiddelen te beëindigen

Londen, 11 maart 2015, De European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE) heeft de EU vandaag gevraagd om een verbod op dierproeven voor schoonmaakmiddelen. 

Lees verder
Nieuwe zeeleeuwenreclame belastingdienst moet van de buis

Den Haag, 3 maart 2015, De belastingdienst heeft een nieuwe reclamecampagne gelanceerd voor het doen van de jaarlijkse aangifte. In deze reclame is een zeeleeuwenshow te zien. Er wordt gesuggereerd dat een zeeleeuw een traan laat, omdat zijn favoriete toeschouwer niet bij de show aanwezig is.

Lees verder
Dierenvrienden willen sluiting apenhel BPRC

Den Haag,9 februari 2015 – Op vrijdag 13 februari aanstaande zal een groep dierenvrienden van EDEV – Een DIER Een VRIEND voor de poort van Europa’s grootste apenlaboratorium (BPRC)in Rijswijk protesteren met protestborden en spandoeken voor de vrijheid van de meer dan 1500 apen die daar misbruikt worden voor afschuwelijke experimenten. EDEV vindt dat het apenlaboratorium dicht moet.

Lees verder
Staatssecretaris Dijksma: Onveiligheid van dierproeven onbelangrijk

EDEV was er al bang voor … en dat bleek terecht! EDEV's rapport 'Het bedrog van de dierproef' wordt door staatssecretaris Dijksma en haar ambtenaren afgedaan met niet ter zake doende dooddoeners. Alle mooie praatjes ten spijt zien we geen enkele stap om de lijdensweg van dieren in laboratoria snel tot een einde te brengen.

Lees verder
Positieflijst voor huisdieren goede stap vooruit - maar nertsen, egels en antilopen zijn geen huisdieren‏

Den Haag, 28 januari 2015, Dierenorganisatie EDEV – Een DIER Een VRIEND is blij dat Staatssecretaris Sharon Dijksma een huisdierenlijst heeft gepresenteerd. De dierenbeschermingsorganisatie is het er honderd procent mee eens dat er paal en perk moet worden gesteld aan de dieren die

Lees verder
Overwinning voor de Green Hill Puppies in Italië!

GREEN HILL FOUND GUILTY: COURT OF BRESCIA CONVICTS RONDOT (EXECUTIVE MANAGER), BRAVI (DIRECTOR) AND GRAZIOSI (VETERINARIAN) FOR ANIMAL ABUSE AND ILLEGAL KILLING OF ANIMALS, OCCURRED IN THE ITALIAN BEAGLE BREEDING FACILITY INTENDED FOR ANIMAL TESTING. ALL THE 3.000 BEAGLES ARE DEFINITIVELY CONFISCATED AND WILL REMAIN WITH THEIR FAMILIES!

Lees verder
EDEV juicht veganisme Marianne Thieme toe en biedt Tweede Kamer en regering hulp en tips aan

Den Haag, 15 januari 2015, Marianne Thieme heeft bekend gemaakt overgestapt te zijn op een volledig plantaardig dieet vanwege de verspilling van voedsel en dierenwelzijn. EDEV – Een DIER Een VRIEND juicht haar keuze van harte toe en biedt haar hulp aan de regering aan om eveneens deze verduurzamende overstap te maken. Voor recepten en inkooptips kunnen zij EDEV om raad vragen.

Lees verder
Bijzondere nieuwjaarsboodschap van de tienjarige Lucia

2 januari 2015 – De tienjarige Lucia uit Den Haag spreekt in dit filmpje recht uit haar hart haar bijzondere nieuwjaarsboodschap uit die is gericht aan alle mensen. Lucia is een kind dat anders dan vele volwassenen nog geen oogkleppen op heeft en alles haarfijn en zuiver aanvoelt. Zij

Lees verder
EDEV lanceert samen met bekende schrijvers en restaurants website voor Diervriendelijke Kerst

Den Haag, 16 december 2014 -   EDEV – Een DIER Een VRIEND – heeft vandaag een website gelanceerd waarin zij oproept een Diervriendelijk Kerstfeest te vieren en die hulp biedt bij de voorbereidingen daartoe. De website bevat meer dan 40 diervriendelijke recepten van bekende schrijvers als Antoinette

Lees verder
Nederlandse dierenorganisaties doen verzoek aan Paus, Obama, Poetin, Willem Alexander en de kerken voor oproep tot Vredesfeest voor alle schepselen

Amsterdam,  4 december 2014 - Twaalf Nederlandse dierenorganisaties en een dominee hebben per aangetekende brief het verzoek gedaan aan zowel de Paus, als aan president Obama, president Poetin en koning Willem Alexander (zie bijlagen) om het volk tijdens hun kersttoespraak op te roepen

Lees verder
Aanbieding rapport aan Tweede Kamer over gevaar dierproeven voor samenleving

In verband met het Algemeen Overleg Dierproeven dat morgen zal plaatsvinden, biedt EDEV – Een DIER Een VRIEND – voorzitter van de European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE) -  vandaag om 13.30 uur een rapport over dierproeven aan, aan de Kamercommissie van Economische Zaken.

Lees verder
Daling van ruim 10% maar nog steeds: Bijna 80% dierproeven in 2013 zonder wettelijke verplichting!

Maatregelen overheid nodig om dierproeven blijvend te laten dalen

Den Haag, 19 november 2014, EDEV – Een DIER Een VRIEND – voorzitter van de European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE), vindt dat de overheid een dierproevenquota in moet stellen

Lees verder
Dierenvrienden rouwen om overleden apen laboratorium BPRC

Den Haag,13 november 2014 – Op vrijdag 14 november aanstaande zal een groep dierenvrienden van EDEV – Een DIER Een VRIEND voor de poort van Europa’s grootste apenlaboratorium (BPRC) een herdenkingsbijeenkomst houden

Lees verder
EDEV en JAAN bieden ambassade Indonesië rapport over uitbuiting dolfijnen aan

Den Haag, 4 november 2014  - Op maandag 3 november 2014 heeft EDEV samen Jakarta Animal Aid Network (JAAN) Nederland een rapport over uitbuiting van dolfijnen aangeboden aan de minister counsellor, en de eerste secretaris van de

Lees verder
Dierenorganisaties eisen ingrijpen van Dijksma bij konijnenhouderij
Schokkende beelden van gillende, dode en doodzieke konijnen in TV programma De Hokjesman mogen niet onopgemerkt blijven
 
23 oktober 2014 – Dierenbelangenorganisaties eisen van
Lees verder
Schande: Het Europees Parlement geeft 129 miljoen Euro subsidie voor stierenvechten

Schande: het Europees Parlement heeft zojuist laten zien NIET van dieren te houden: Stieren mogen blijkbaar met miljoenen van onze belasting Euro's gewoon gemarteld worden, ongeacht wat EU-regelgeving zegt over hoe we met dieren dienen om te gaan.

Lees verder
Succesvolle flashmob voor BPRC-apen

Den Haag, 13 oktober 2014 – Afgelopen zaterdag hield EDEV – Een DIER Een VRIEND voor haar ‘Alle Apen Vrij’-campagne een flashmob Freeze in de binnenstad van Den Haag om aandacht te vragen

Lees verder
Oproep aan alle Moslims: Vier een compassievol Offerfeest op Dierendag

Beste Moslims,

Op 4 oktober is het Dierendag en het toeval wil dat ook op die dag het Offerfeest plaatsvindt. Het is

Lees verder
Laatste Haagse dierenwinkel met kittens en puppies failliet

Dierenvrienden roepen gemeenteraad en college B&W op om met dierendag een algeheel verbod op de verkoop van kittens en puppies in Den Haag af te kondigen

Lees verder
Advies-rapport dierproefnemers over apenonderzoek aan Tweede Kamer

Vorige week vrijdag is het langverwachte  rapport van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) voor aanbevelingen voor verbeteringen van wetenschappelijk onderzoek met

Lees verder
Schokkende undercoverbeelden in toonaangevend apenlaboratorium blootgesteld

Den Haag,12 september 2014 – Na een grote undercover-operatie door EDEV's zusterorganisaties   BUAV (British Union for the Abolition of Vivisection) en   Soko Tierschutz in het

Lees verder
Spraakmakende filmvertoning op de Dam

Amsterdam, 31 augustus 2014 -  Op maandag 1 september as. zal vanaf 12.00uur op de Dam in Amsterdam een openbare filmvertoning plaatsvinden van de documentaire The Cove. De

Lees verder
Dierenvrienden voeren actie voor poort apenmartelcentrum

Den Haag,7 juli 2014 – Op vrijdag 11 juli aanstaande zal een groep dierenvrienden van EDEV – Een DIER Een VRIEND voor de poort van Europa’s grootste apenlaboratorium (BPRC) staan om aandacht te

Lees verder
Gruwelijke dierproeven voor Botox ondanks dierproeven-verbod cosmetica
Lees verder
1 april – Laat je niet misleiden door proefdieronderzoek!
Lees verder
Undercover onderzoek: Diergeneesmiddelenfabrikant blijkt dierenbeul!
Lees verder
Gisteren betrapte zwanenvanger staat allang bekend als gewelddadig
Lees verder
Einde knippen tenen bij onverdoofde dieren eindelijk in zicht!
Lees verder
Valentijn voor de apen van apenmartelcentrum BPRC
Lees verder
Beloofde daling ondanks 75% niet verplichte dierproeven in Nederland niet nagekomen!
Lees verder
Botoxfabrikant Ipsen stopt met dierproeven, honderduizenden dieren worden gered!
Lees verder
Flashmob voor vrijheid proefapen
Lees verder
Gruwelijke dierproeven voor Botox ondanks dierproeven-verbod cosmetica
Lees verder
DJ draait voor poort apenlaboratorium voor vrijheid apen
Lees verder
150 bananen voor Kamerleden om aandacht BPRC-apen
Lees verder
Flashmob voor vrijheid proefapen groot succes
Lees verder
EU-dierproevenverbod: cosmetica nog steeds niet altijd dierproefvrij!
Lees verder
EDEV blij met stop bont-aanbiedingen Groupon
Lees verder
Nieuwe stijging dierproeven in Nederland onacceptabel
Lees verder
Dierenvrienden dansen alle Rijswijkse BPRC-Apen vrij
Lees verder
Protest van dierenvrienden leidt tot afgelasten olifanten-lunch bij Albert Heijn!
Lees verder
Inspanningen van Ecover voor Dierproefvrije Schoonmaakmiddelen Beloond met Leaping Bunny Keurmerk!
Lees verder
Klant Ipsen blij met EDEV's Botoxprotest
Lees verder
Muizen woedend over Botoxexperimenten
Lees verder
EDEV dient bezwaar in tegen import van beluga’s
Lees verder
Actie voor dolfijnen een groot succes!
Lees verder
Cathay Pacific’s en MASkargo transporteren geen dolfijnen
Lees verder
Weer dieren gered van Europese giftests
Lees verder
ECEAE helpt bedrijven dierproeven voor REACH te ontwijken
Lees verder
EDEV’s levensgrote muizen vragen aandacht voor het lijden van hun soortgenoten in cosmetische dierproeven voor Botox
Lees verder
Dierenvrienden doen aangifte
Lees verder
Moord op kreeften is geen feestje waard!
Lees verder
Ludiek protest om wreed dolfijnencircus te laten sluiten
Lees verder
Duizenden proefdieren gered
Lees verder
Protest tegen gebruik van dieren bij Kerstcircus Ahoy
Lees verder
EDEV doet aangifte tegen dierenpark Emmen
Lees verder
Protestmars tegen Japanse dolfijnenslachtingen
Lees verder
Zwanendrifter belaagt hoogbejaarde man met grof geweld
Lees verder
Dierenvrienden protesteren tegen louche apenhandelaar Hartelust
Lees verder
Japanse dolfijnenmoord zorgt wereldwijd voor protesten
Lees verder
Kamervragen over illegale apenhandel voor westerse laboratoria
Lees verder
Verburg laat de middeleeuwen herleven
Lees verder
Recordaantal (40.006) lichtjes voor herdenking Q-koortsslachtoffers
Lees verder 

Ja! Stuur mij de nieuwsbrief!
Mijn emailadres: 

 

Campagnes
 

Over EDEV

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Multimedia Solutions

Social Media

 


 

 

Contact

  EDEV
  Postbus 93029
  2509 AA Den Haag
  070-3833699
  info@edev.nl

  IBAN:

  NL08 INGB 0008 0002 42