EDEV Een Mens Een Dier

Levend gekookt

Uit hun natuurlijke leefomgeving gehaald om levend gekookt te worden... en alleen maar omdat kreeften de pech hebben dat sommigen hun vlees meer interesseert dan hun wrede lijdensweg.

De vangst in een net of metalen kooi levert vele dieren al onherstelbare schade op in de vorm van afgebroken voelsprieten en scharen. Daarna wacht hen een nieuwe lijdensweg in troosteloze bakken waar hun scharen vastgebonden worden met een elastiek, zodat ze niet meer kunnen eten nadat ze gevangen zijn. Andere kreeften worden levend bevroren en op ijs gelegd om halfdood te wachten op een 'lekkerbek' die hun gemartelde lijf wil kopen.


Kreeften, krabben en andere schaaldieren zijn biologisch en historisch gezien zeer interessante dieren. En hebben een zenuwstelsel en kunnen dus pijn voelen. Meer dan honderd miljoen jaar komen deze dieren al op onze aarde voor. Nu worden hun leefgebieden leegeroofd en leeggevist. Dieren verdienen toch beter dan met dichtgeplakte scharen in kokend water gegooid te worden en een doodsstrijd van meer dan 5-7 minuten te moeten meemaken? Stel je eens voor hoe jij het zou vinden om in kokend water te moeten sterven ... veel mensen zijn al op de hoogte van de vreselijke manier waarop deze dieren bereid worden en eten hen dus al niet meer.

Laat kreeften en andere schaaldieren waar ze horen: op de bodem van de rivier of de zee, hun thuis!

Wat jij kunt doen:


  

Ja! Stuur mij de nieuwsbrief!
Mijn emailadres: 

 

Campagnes
 

Over EDEV

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Multimedia Solutions

Social Media

 


 

 

Contact

  EDEV
  Postbus 93029
  2509 AA Den Haag
  070-3833699
  info@edev.nl

  IBAN:

  NL08 INGB 0008 0002 42