EDEV Een Mens Een Dier

DIERPROEVEN: zie het door hun ogen!

"Ik dook naar de achterkant van mijn kooi toen een hand mij probeerde te pakken, maar de hand was te sterk en ik werd uit mijn kooi gehaald. Mijn hoofd werd door een gat in een doos gedrukt die ze sloten. Ik kon me niet bewegen. Ik keek om me heen - er waren rijen van ons hier. Een man kwam naar me toe, mijn ademhaling ging sneller en sneller en ik bewoog met mijn hoofd om te proberen te ontsnappen. Maar het lukte me niet. Hij trok een van mijn oogleden open en druppelde iets in mijn oog. Meteen werd mijn zicht wazig. Ik kreeg een scherp, brandend gevoel terwijl mijn zicht begon te verdwijnen. Ik kon nauwelijks nog zien. De stof bleef branden in mijn oog. Ik wilde dat het stopte. Ik wilde de stof uit mijn ogen halen, maar het lukte niet. Het deed me zoveel pijn. Ik worstelde, maar kon niet aan mijn oog krabben. Uiteindelijk kwamen ze terug. Ze keken naar mijn pijnlijke ogen voordat ze me terug brachten naar mijn koude, lege kooi. Ik was alleen, bang en had pijn. Ik hoopte dat ze niet meer terug zouden komen."

 

Met uw hulp maken wij een eind aan dierproeven!

EDEV is een actieve organisatie voor de rechten van dieren. Met uw financiële bijdrage kunnen wij onze campagnes voor de dieren voortzetten en zo een einde aan dierproeven maken.

Dierproeven

Dierproeven zijn wreed en zelfs onwetenschappelijk. Steeds meer dierproefnemers krijgen dit inzicht en stoppen daarom met het gebruik van dieren in hun onderzoek. EDEV streeft daarom naar een sterke stimulering van proefdiervrije en juist innovatieve methodes die wèl een predictieve en wetenschappelijke waarde hebben. EDEV wil op basis van (medisch-)wetenschappelijke maar uiteraard ook op ethische gronden een stopzetting van dierproeven - want wij hebben simpelweg het recht niet dit met anderen te doen!

Meer informatie over dieren in laboratoria

 

 

Steun nu de dieren met een donatie aan EDEV

Zie het door de ogen van een hond

Zie het door de ogen van een aap

  

Ja! Stuur mij de nieuwsbrief!
Mijn emailadres: 

 

Campagnes
 

Over EDEV

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Multimedia Solutions

Social Media

 


 

 

Contact

  EDEV
  Postbus 93029
  2509 AA Den Haag
  070-3833699
  info@edev.nl

  IBAN:

  NL08 INGB 0008 0002 42