EDEV Een Mens Een Dier

DIERPROEVEN: zie het door hun ogen!

"Ze kwamen en haalden mij uit mijn kooi. Ik werd strak vastgehouden en er werd een lange, dunne buis in mijn mond gestopt. Ik vond dit niet leuk en raakte in paniek omdat het helemaal achter in m'n mond werd geduwd tot helemaal in m'n maag. Het was geen eten. Ik voelde het in me naar beneden glijden. Ik voelde het diep in mijn lichaam. Het voelde niet goed voor mij. Elke dag in de maanden die volgden werd ik uit mijn kooi gehaald en duwden ze de slang weer in mijn keel en brachten daar iets door naar binnen. Wat ze in mijn buik stopten, begon me ziek te maken. Als daarna mijn eten kwam, wilde ik het niet altijd eten. Soms als ik wel at,spuugde ik het allemaal weer uit. Na vele maanden werd ik voor de laatste keer uit mijn kooi gehaald. Ze hielden me stevig vast en schoren mijn poot. Ik voelde een scherpe steek in mijn poot en een koud gevoel van vloeistof die door mijn aderen kroop. Plotseling voelde ik me erg moe. Ik herinnerde me de geur van mijn moeder en wilde dat ik weer bij haar was..."

 

Met uw hulp maken wij een eind aan dierproeven!

EDEV is een actieve organisatie voor de rechten van dieren. Met uw financiële bijdrage kunnen wij onze campagnes voor de dieren voortzetten en zo een einde aan dierproeven maken.

 

Dierproeven

Dierproeven zijn wreed en zelfs onwetenschappelijk. Steeds meer dierproefnemers krijgen dit inzicht en stoppen daarom met het gebruik van dieren in hun onderzoek. EDEV streeft daarom naar een sterke stimulering van proefdiervrije en juist innovatieve methodes die wèl een predictieve en wetenschappelijke waarde hebben. EDEV wil op basis van (medisch-)wetenschappelijke maar uiteraard ook op ethische gronden een stopzetting van dierproeven - want wij hebben simpelweg het recht niet dit met anderen te doen!

Meer informatie over dieren in laboratoria

 

Steun nu de dieren met uw donatie aan EDEV

Zie het door de ogen van een aap

Zie het door de ogen van een konijn 

Ja! Stuur mij de nieuwsbrief!
Mijn emailadres: 

 

Campagnes
 

Over EDEV

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Multimedia Solutions

Social Media

 


 

 

Contact

  EDEV
  Postbus 93029
  2509 AA Den Haag
  070-3833699
  info@edev.nl

  IBAN:

  NL08 INGB 0008 0002 42