EDEV Een Mens Een Dier

DIERPROEVEN: zie het door hun ogen!

"Ik schreeuwde het uit van angst toen ik ruw werd vastgebonden in een apparaat, maar niemand kwam me helpen! Mijn hoofd werd stevig vastgehouden en het ding dat in mijn schedel was geïmplanteerd, en me zoveel pijn deed, werd omhoog getrokken en bevestigd aan een stang boven mij. Ik kon niet bewegen. Op het grote scherm voor mij begon een reeks van patronen te knipperen. Ik had geleerd tijdens de vele maanden dat ik deze angstige situatie al beleefde, dat als een patroon werd herhaald, ik snel druk op de knop voor mij moest drukken en dan zou ik worden beloond met wat druppels vruchtensap in mijn mond. Ik wilde dat sap. Ik mocht al urenlang geen enkele vloeistof drinken en ik had heel, heel erg veel dorst. Na enkele uren werd ik uit het apparaat gehaald en in de kooi teruggezet. Ik stribbelde nu niet meer tegen. Ik wilde slapen. Om te vergeten..."

 

Met uw hulp maken wij een eind aan dierproeven!

EDEV is een actieve organisatie voor de rechten van dieren. Met uw financiële bijdrage kunnen wij onze campagnes voor de dieren voortzetten en zo een einde aan dierproeven maken.

 

Dierproeven

Dierproeven zijn wreed en zelfs onwetenschappelijk. Steeds meer dierproefnemers krijgen dit inzicht en stoppen daarom met het gebruik van dieren in hun onderzoek. EDEV streeft daarom naar een sterke stimulering van proefdiervrije en juist innovatieve methodes die wèl een predictieve en wetenschappelijke waarde hebben. EDEV wil op basis van (medisch-)wetenschappelijke maar uiteraard ook op ethische gronden een stopzetting van dierproeven - want wij hebben simpelweg het recht niet dit met anderen te doen!

Meer informatie over dieren in laboratoria

 

Steun de dieren met uw donatie aan EDEV

 

Zie het door de ogen van een konijn

Zie het door de ogen van een hond

  

Ja! Stuur mij de nieuwsbrief!
Mijn emailadres: 

 

Campagnes
 

Over EDEV

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Multimedia Solutions

Social Media

 


 

 

Contact

  EDEV
  Postbus 93029
  2509 AA Den Haag
  070-3833699
  info@edev.nl

  IBAN:

  NL08 INGB 0008 0002 42