EDEV Een Mens Een Dier

Aandachtsgebieden


Nodeloos lijden ieder jaar vele miljoenen dieren, EDEV strijd voor het welzijn en de rechten van al die dieren wier leed over het algemeen plaatsvindt achter zwaar bewaakte omheiningen en op, voor het publiek, niet toegankelijke plaatsen. EDEV richt zich met name op:


Dieren in laboratoria

Dierproeven zijn onwetenschappelijk en wreed. EDEV streeft naar een sterke stimulering van dierproefvrije en innovatieve methodes. EDEV wil op basis van (medisch-)wetenschappelijke en ethische gronden een stopzetting van dierproeven.


Dieren voor voeding

In de hedendaagse massaliteit van de bio-industrie is er geen of onvoldoende oog voor het welzijn van de dieren. EDEV wil toe naar een stop op en een ontmanteling van de bio-industrie, het (lange-afstands) veevervoer en slachthuizen. De visserij is verworden tot een vloot van fabrieksschepen die in een rap tempo de zeeën leegvissen en zo milieurampen veroorzaken. EDEV wil dat hier een eind aan komt. Het consumeren van dierlijke eiwitten is op ethische en medisch wetenschappelijke gronden te ontraden. EDEV streeft naar een lekkere, gezonde en volledig diervriendelijke productie van voeding.


Dieren in de amusements-industrie

Dieren zijn geen speelgoed of amusements objecten. Dieren in gevangenschap voor amusement als circussen, dierengevechten, dierentuinen, rodeo’s, zeedierenparken, military’s en dergelijke lijden vreselijk of worden op de een of andere manier mishandeld. EDEV streeft naar een einde aan dit dierenleed.


Dieren voor kleding

Fokken, wildvangst en doden van dieren voor hun pels, haren, wol of huid wordt afgewezen. EDEV streeft naar een diervriendelijke productie van kleding en schoeisel.


Dieren in het wild

De natuur en de daarin levende wilde dieren dienen, waar dan ook ter wereld, beschermd te worden. Dieren doodschieten voor de lol geeft geen pas. EDEV is dan ook tegen de jacht. De handel in exotische dieren, al dan niet bedreigd of beschermd, dient te stoppen. Wilde en exotische dieren hebben elders al een thuis en daar moeten ze blijven.


Dieren thuis

Gezelschapsdieren zijn een waardevolle aanvulling op ieders leven. De verzorging, huisvesting en het welzijn dient optimaal te zijn. EDEV wijst de keiharde commerciële dierenhandel af. Er zijn, helaas, vele dieren in opvangcentra die een nieuw huis zoeken, zij hebben recht op een goed leven bij een dierenvriend.

 

 

 
 

  

Ja! Stuur mij de nieuwsbrief!
Mijn emailadres: 

 

Campagnes
 

Over EDEV

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Multimedia Solutions

Social Media

 


 

 

Contact

  EDEV
  Postbus 93029
  2509 AA Den Haag
  070-3833699
  info@edev.nl

  IBAN:

  NL08 INGB 0008 0002 42