EDEVacties.nl

Friday, Jul 25th

Last update12:32:44 PM

Stop Europa's giftests

Tot 2018 heeft EDEV met de ECEAE 18 tot 54 miljoen dieren van vergiftiging en de dood te redden! Zoveel dieren zullen namelijk worden vergiftigd in de EU tussen nu en 2018 om de veiligheid van chemische stoffen voor mensen te testen. Het Europese test programma genaamd REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Re-striction of Chemical substances), zou moeten uitwijzen of de naar schatting 30.000 stoffen die nu op de markt zijn, veilig zijn voor de mens en het milieu.

De experimenten die gedaan worden om de veiligheid van de chemicaliën te testen, zijn de zogenaamde giftigheidstesten, waarbij gebruikelijk hamsters, konijnen, vissen, vogels, ratten en muizen het slachtoffer zijn. Zij zullen worden gedwongen giftige chemicaliën te inhaleren, in hun bloedsomloop geïnjecteerd of in hun maag gepompt te krijgen, op hun geschoren, tere huid gesmeerd of in hun ogen gespoten te krijgen.

Vissen krijgen bij giftigheids-experimenten een oplossing van de chemicaliën in hun zwemwater en drachtige dieren worden vergiftigd om te zien wat de gifstoffen bij hun nakomelingen veroorzaken. Deze chemische vergiftiging kan bij de dieren pijnlijke zweren, brandwonden, inwendige bloedingen, kwaadaardige tumoren, orgaanbeschadiging, ongecontroleerde spiersamentrekkingen, misselijkheid en braken, stuip-trekkingen, bewustzijnsverlies, coma en uiteindelijk een zeer pijnlijke dood tot gevolg hebben.

EDEV werkt er met de ECEAE hard aan om te verzekeren dat het aantal dierproeven dat uitge-voerd wordt, geminimaliseerd is. Dankzij een jarenlange intensieve lobby hebben we al wat levensreddende wijzigingen in de REACH regelgeving weten te bewerkstelligen, die wel miljoenen dieren heeft gered van een wrede dood in een laboratorium. Een grote overwinning!

We werken nu aan de verbetering van de implementatie van REACH door onze rol als ‘observer’ bij de ECHA (European Chemicals Agency) en door het controleren van dierproefaanvragen en hier uit te zoeken op welke manier deze wrede dierproeven ontweken kunnen worden.

Steun EDEV's campagnes tegen dierproeven!

Laatste nieuws over deze campagne:
Weer dieren gered van Europese giftests
ECEAE helpt dierproeven voor REACH te ontwijken

By A Web Design

 

Over ons

EDEV is een non-profit organisatie voor de bescherming van de rechten van het dier. Door spraakmakende acties komt EDEV op voor de rechten van het individuele dier om vrij te leven van pijn, angst en opsluiting.

Contact

  • Postbus 93029 
    2509 AA, Den Haag
  • T: 070 - 38 33 699
  • Giro:   8000242
You are here: Campagnes Stop Europa's giftests