EDEVacties.nl

Friday, Aug 22nd

Last update12:32:44 PM

Morgan moet vrij

EDEV is lid van de Orka Coalitie. Deze coalitie werd in september 2010 opgericht met als enig doel: orka Morgan moet terug naar de natuur. Vanwege de enorme geldwaarde van Morgan was al snel duidelijk dat het Dolfinarium Harderwijk Morgan zou verkopen aan Sea World en zonder een coalitie als de Orka Coalitie zou dat ook nog eens heel makkelijk gaan.

Inmiddels zit Morgan helaas gevangen in Loro Parque, een pretpark op Tenerife. De juridische procedure die de Orka Coalitie kon starten dankzij honderden dierenvrienden die voor de rechtszaak een donatie hadden gedaan, is verloren waardoor Morgan eind november 2011 verkocht werd aan Sea World. Hoe sterk de Orka Coalitie ook in haar recht stond, de rechter durfde het niet aan een precedent te scheppen, waarschijnlijk omdat de druk vanuit deze miljoenenindustrie te groot is.

Op 1 november 2012 is de bodemprocedure behandeld en op 13 december 2012 werd de uitslag van deze bodemprocedure bekend. De rechter besloot dat voormalig staatssecretaris Henk Bleker alle belangen zorgvuldig afgewogen had, en dat het uitzettingsplan voor Morgan mogelijk niet zou kunnen slagen en een leven in de vrije natuur voor Morgan risicovol zou zijn.

EDEV vindt het een blamage dat de bestaande regelgeving om dieren te beschermen niet voldoet.

Het idee over uitzetten is in de uitspraak niet volledig. Wanneer het uitzettingsplan niet zou slagen, zou dat namelijk niet betekenen dat zij in de zee losgelaten zou worden en zou sterven. Morgan zou dan in semi-vrije omstandigheden kunnen leven in de zeekooi, waar zij als eerste stap naar haar vrijheid in zou worden geplaatst. In deze grote zeekooi zou zij haar eigen vissen kunnen vangen en contact hebben met allerlei zeedieren die haar zeekooi in en voorbij zwemmen.

De Orka Coalitie bestaat uit 7 dieren- en natuurorganisaties, namelijk: Dolphinmotion, Bite Back, Pink!, The Black Fish, VierVoeters, Sea First Foundation en EDEV - Een DIER Een VRIEND.

Bezoek de website van de Orka Coalitie voor de laatste updates.

Steun EDEV's campagnes tegen dierenleed in de amusementsindustrie!

Laatste nieuws over deze campagne:

Geen nieuwe Morgan's meer voor Dolfinarium Harderwijk B.V.
Terug naar de rechtszaal: Morgan heeft uw hulp nodig!

By A Web Design

Over ons

EDEV is een non-profit organisatie voor de bescherming van de rechten van het dier. Door spraakmakende acties komt EDEV op voor de rechten van het individuele dier om vrij te leven van pijn, angst en opsluiting.

Contact

  • Postbus 93029 
    2509 AA, Den Haag
  • T: 070 - 38 33 699
  • Giro:   8000242
You are here: Campagnes Morgan moet vrij