EDEVacties.nl

Friday, Jul 25th

Last update12:32:44 PM

Botox laat muizen stikken

Voor Botox, dat bekend staat als de injecteerbare vloeistof om rimpels weg te werken, worden jaarlijks naar schatting honderdduizend tot driehonderdduizend muizen misbruikt. Onze Engelse collega-organisatie BUAV deed undercover onderzoek in een van de laboratoria waar testen voor Botox plaatsvinden en deed verschrikkelijke ontdekkingen.

Botulinum Toxin, zoals de stof eigenlijk heet, wordt in de buik gespoten, waarna de muis lijdt aan verlammingsverschijnselen, verminderd zicht en ademnood. Uiteindelijk gaat de muis in drie of vier dagen dood door verstikking.

Het gaat hier om de ouderwetse LD50 test. Er worden hierbij verschillende groepjes muizen bij elkaar in een kooi gezet en elke groep krijgt een andere dosering. Hierna wordt gekeken bij welke hoeveelheid van de giftige stof 50% van de dieren overlijdt.

De definitie van cosmetica geeft aan dat iets cosmetica is, wanneer het op de huid wordt aangebracht. Botox voor cosmetische doeleinden wordt geïnjecteerd, dus ondanks het verbod op dierproeven voor cosmetica, mogen er voor Botox gewoon dierproeven gedaan worden.

Steun EDEV's campagne tegen dierproeven voor Botox.

Laatste nieuws over deze campagne:

Botoxfabrikant Ipsen stopt met dierproeven!
Klant Ipsen blij met EDEV's Botoxprotest

Muizen woedend over botoxexperimenten

Duizenden proefdieren gered

By A Web Design

 

Over ons

EDEV is een non-profit organisatie voor de bescherming van de rechten van het dier. Door spraakmakende acties komt EDEV op voor de rechten van het individuele dier om vrij te leven van pijn, angst en opsluiting.

Contact

  • Postbus 93029 
    2509 AA, Den Haag
  • T: 070 - 38 33 699
  • Giro:   8000242
You are here: Campagnes Botox laat muizen stikken