EDEVacties.nl

Tuesday, Jul 29th

Last update12:32:44 PM

Campagnes

Bont is dood

Steeds vaker zie je weer bontkragen op jassen. Waar in de jaren '80 eindelijk een bewustzijn over het dierenleed achter bont was gecreëerd en het schandalig was als iemand een bontjas aan had wordt het vandaag de dag weer normaal gevonden om een enorme bontkraag op je jas te hebben. EDEV wil dat bont zo snel mogelijk weer uit het straatbeeld verdwijnt en er weer een bewustzijn komt zoals in de jaren '80. Op 18 december 2012 is door de Eerste Kamer een verbod op nertsenfokkerijen aangenomen.

Lees meer

Botox laat muizen stikken

Voor Botox, dat bekend staat als de injecteerbare vloeistof om rimpels weg te werken, worden jaarlijks naar schatting honderdduizend tot driehonderdduizend muizen misbruikt. Onze Engelse collega-organisatie BUAV deed undercover onderzoek in een van de laboratoria waar testen voor Botox plaatsvinden en deed verschrikkelijke ontdekkingen.

Lees meer

Dierenleed is geen amusement

Dat wilde dieren in circussen ernstig lijden staat niet ter discussie: het is door Universiteit Wageningen wetenschappelijk aangetoond. Daarom wordt het nu tijd dat circussen met wilde dieren nu ook in Nederland ook verboden worden. En dat de bezoekers van wilde dieren in circussen afstand nemen van dit soort middeleeuws vermaak.

Lees meer

Harderwijk moet dicht

Dolfijnen horen niet te leven in gevangenschap. In dolfinaria komt daar nog eens bij dat ze onnatuurlijke kunstjes moeten vertonen in een zeer stressvolle situatie. EDEV wil dat Dolfinarium Harderwijk haar deuren sluit en getransformeerd wordt in een opvangcentrum voor zeezoogdieren die na rehabilitatie echt uitgezet worden.

Lees meer

Levend gekookt

Uit hun natuurlijke leefomgeving gehaald om levend gekookt te worden... en alleen maar omdat kreeften de pech hebben dat sommigen hun vlees meer interesseert dan hun wrede lijdensweg.

Lees meer

Morgan moet vrij

EDEV is lid van de Orka Coalitie. Deze coalitie werd in september 2010 opgericht met als enig doel: orka Morgan moet terug naar de natuur. Vanwege de enorme geldwaarde van Morgan was al snel duidelijk dat het Dolfinarium Harderwijk Morgan zou verkopen aan Sea World en zonder een coalitie als de Orka Coalitie zou dat ook nog eens heel makkelijk gaan.

Lees meer

No Cruel Cosmetics

De EU verbiedt sinds september 2004 dierproeven voor cosmetische producten. Sinds maart 2009 mogen er ook niet langer binnen de EU cosmeticaproducten verkocht worden die getest zijn op dieren. Tot 11 maart 2013 waren drie uitzonderingen toegestaan, maar vanaf deze dag zijn alle dierproeven voor cosmetica verboden. Een grote overwinning! Echter, er zitten een aantal haken en ogen aan de wetgeving, waardoor het helaas nog steeds alleen mogelijk is gegarandeerd dierproefvrije cosmetica te kopen, wanneer deze met de 'Leaping Bunny' gecertificeerd zijn.

Lees meer

Stop de apenhandel

EDEV voert al jarenlang campagne om de internationale apenhandel een halt toe te roepen. Hiervoor werkte EDEV met haar Engelse collega-organisatie BUAV mee aan undercover-onderzoeken en stuitte daarbij op schokkende feiten.

Lees meer

Stop de dolfijnencircussen

Op JAVA in Indonesië worden wildgevangen dolfijnen gebruikt in shows, waar zij onnatuurlijke kunstjes moeten vertonen in kleine plastic badjes. Springen door brandende hoepels is één van de dagelijkse, stressvolle activiteiten van de dolfijnen. Als onderdeel van een rondtrekkend circus, worden de dolfijnen keer op keer in- en uitgeladen en zijn zij uren onderweg naar de volgende locatie van het circus. Een ondraaglijk bestaan voor de dolfijnen, vol stress en angst. De slechte leefomstandigheden en zorg leiden dan ook vrijwel altijd tot de dood van de dolfijnen.

Lees meer

Stop Europa's giftests

Tot 2018 heeft EDEV met de ECEAE 18 tot 54 miljoen dieren van vergiftiging en de dood te redden! Zoveel dieren zullen namelijk worden vergiftigd in de EU tussen nu en 2018 om de veiligheid van chemische stoffen voor mensen te testen. Het Europese test programma genaamd REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Re-striction of Chemical substances), zou moeten uitwijzen of de naar schatting 30.000 stoffen die nu op de markt zijn, veilig zijn voor de mens en het milieu.

Lees meer

Zwanendriften: Het Slavenmeer

Zwanendriften is een zwanenhouderij waarbij de zwanen in het wild worden gehouden en wanneer ze groot genoeg zijn worden ze gevangen en verkocht als siervogel of  voor vlees, dons en veren. Zwanen zijn beschermde dieren in Europa. Het zwanendriften is zeer dieronvriendelijk en is al sinds 1 april 2008 verboden op grond van de Flora- en faunawet. Het voormalig Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft echter in 2008 een vergunning aan Piet Oostveen verleend voor de duur van 5 jaar voor het houden van 600 koppels zwanen. De zwanen van Piet Oostveen worden gehouden in het Groene Hart.

Lees meer

Over ons

EDEV is een non-profit organisatie voor de bescherming van de rechten van het dier. Door spraakmakende acties komt EDEV op voor de rechten van het individuele dier om vrij te leven van pijn, angst en opsluiting.

Contact

  • Postbus 93029 
    2509 AA, Den Haag
  • T: 070 - 38 33 699
  • Giro:   8000242
You are here: Campagnes