EDEVacties.nl

Thursday, Aug 21st

Last update12:32:44 PM

Laatste nieuws | EDEV

Niks persoonlijk(s), Dick

Niks persoonlijk(s), Dick!

Zaterdag 14 december organiseerde EDEV haar eerste Freeze-mob in Den Haag: een FlashMob waar niet gedanst wordt, maar wordt stil gestaan. Zo stonden EDEV en onze vrijwilligers stil bij het dierenleed van het apenvivisectiecentrum BPRC in het kader van onze AlleApenVrij campagne.

Lees meer

Bedankt namens Cruelty Free International

Namens de aangesloten organisaties bij Cruelty Free International wil EDEV je bedanken voor de ondersteuning in het afgelopen jaar!

 

Lees meer

150 bananen voor Kamerleden om aandacht BPRC-apen

Den Haag, 13 mei 2013 – Vandaag heeft EDEV 150 bananen met informatie-flyer aangeboden aan de Tweede Kamerleden om aandacht te krijgen voor de apen in het grootste apenlaboratorium van Europa, het BPRC in Rijswijk. Dierenvriend en PVV-Kamerlid Dion Graus nam de bananen onder veel media-aandacht in ontvangst. Ook supporter van de 'Alle Apen Vrij'-campagne Henk Bres was aanwezig om de ludieke actie te ondersteunen!

Lees meer

Grote demonstratie tegen gevangenschap van walvisachtigen in Europa

Den Haag / Brussel - Op 28 juni 2013 zal op het Victor Hortaplein in Brussel om 15:00 uur een grote demonstratie worden gehouden tegen gevangenschap van walvisachtigen.

Lees meer

Henk Bres en John Medley steunen ‘Alle Apen Vrij’- campagne!

Afgelopen zaterdag was EDEV aanwezig bij de live uitzending op radio/tv van Den Haag FM ‘Start van de nacht’ gepresenteerd door Henk Bres.

Lees meer

Lobbyen voor BPRC-apen werpt vruchten af!

 

EDEV is inmiddels volop bezig met lobbyen bij de politiek over het BPRC, het grootste apenlaboratorium van Europa dat gevestigd is in Rijswijk (ZH). EDEV spreekt niet alleen met de regeringspartijen maar ook met de oppositie. Onze gesprekken beginnen reeds vruchten af te werpen, zie via deze link op overheid.nl

Lees meer

Dolfijnen in Indonesië ontvoerd! Help de dolfijnen terug te krijgen!

25 februari 2013 – Bali / Den Haag, Terwijl onze collega's van Jakarta Animal Aid Network (JAAN) en het Earth Island Institute klaar stonden om de eerste 2 dolfijnen van het onlangs verboden reizende dolfijnencircus per helikopter over te brengen naar de grootste sea pen ter wereld in Karimun Jawa, kregen zij zaterdagmiddag het schokkende nieuws binnen dat de dolfijnen weggehaald waren. De dolfijnen zijn onder zeer slechte omstandigheden in een meer dan 20 uur durende reis overgebracht naar de plaats op Java waar de circuseigenaar ze in eerste instantie hield.

Lees meer

Air Canada stopt transport apen voor experimenten

EDEV's campagne tegen de internationale apenhandel werpt zijn vruchten af. Air Canada heeft toestemming gekregen van de Canadese Transport Autoriteiten (CTA) voor haar besluit geen apen voor experimenten meer te vervoeren.

Lees meer

Tweede dansactie voor vrijheid apen uit het Rijswijkse apenlaboratorium was weer een succes

 

Den Haag, 14 december 2012 – Vandaag voerde EDEV voor de tweede keer een dansactie voor de poort van het BPRC, het grootste apenlaboratorium van Europa. Een groep enthousiaste dierenvrienden en twee apen dansten  onder leiding van EDEV-vrijwilliger Rosella voor de vrijheid van de arme apen.  

Lees meer

Hanenslachting was toch verboden

 

Den Haag / Amsterdam, 28 november 2012 – Gisterenavond stond EDEV met Comité Dierennoodhulp, Rechten voor al dat leeft en de Nederlandse Vereniging voor Veganisme voor de deur van De Balie in Amsterdam in protest tegen het voornemen twee jonge hanen op een podium te slachten.

Lees meer

Help nu mee uitbraak van dierenziektes te voorkomen

Den Haag, 23 november 2012 - Als gevolg van het houden van teveel dieren onder rampzalige omstandigheden op een te klein oppervlakte, breken elk jaar weer nieuwe dierenziektes uit. Elk jaar verschijnt een rapport van de uitgebroken dierenziektes, de 'Staat van zoönosen', met daarin een omschrijving van de ziektes en de risico's voor de volksgezondheid.

Lees meer

Geen nieuwe Morgan's meer voor Dolfinarium Harderwijk B.V.

Den Haag, 22 november 2012 – EDEV – Een DIER Een VRIEND heeft bezwaar ingediend tegen het afgeven van een ontheffing aan Stichting SOS Dolfijn voor het opvangen van walvisachtigen, waarover morgen een hoorzitting bij het Ministerie van Economische zaken zal plaatsvinden.

Lees meer

EDEV's campagne 'Alle Apen Vrij' vandaag van start gegaan

Den Haag 9 november 2012 – Vandaag startte EDEV’s vernieuwde campagne voor de vrijheid van alle apen van Europa’s grootste apenlaboratorium, het Biomedical Primate Research Center (BPRC)  in Rijswijk. De apen worden in het BPRC misbruikt voor afschuwelijke experimenten, een marteling waar meestal een pijnlijke dood op volgt. Onder leiding van EDEV-vrijwilliger Rosella dansten zo’n veertig mensen voor de poort van het BPRC om opnieuw aandacht te vragen voor de apen.

Lees meer

Klant Ipsen blij met EDEV's Botoxprotest

Oosterhout, 25 oktober 2012 – Vandaag protesteerde EDEV – Een DIER Een VRIEND in Oosterhout bij Botoxproducent Merz en Amphia Dermatologie, afnemer van Botox van Ipsen.Dit is de derde actie die EDEV doet voor dieren die misbruikt worden in wrede Botox-experimenten. Eerder protesteerde EDEV met de ECEAE bij Allergan in België en bij Ipsen en een afnemer van Merz Botox in Hoofddorp. De actie bij Allergan heeft er uiteindelijk toe geleid dat het bedrijf een diervrije testmethode gebruikt. EDEV wil dat de dierproeven voor Botox nu stoppen en alle bedrijven diervrije testmethoden gaan gebruiken om de Botox te testen.

Lees meer

EDEV dient bezwaar in tegen import van beluga’s

Den Haag, 12 oktober 2012 - EDEV heeft bezwaar ingediend tegen de aanvraag van The Georgia Aquarium voor de import van 18 beluga’s die direct uit het wild zijn gevangen. De dieren zouden verdeeld worden over 6 dolfinaria in Amerika.

Lees meer

Boeren-bedrog met twee maten!?

Den Haag, 5 oktober 2012 - Naar aanleiding van kamervragen gesteld door CDA-kamerlid Jaco Geurts schreef EDEV's bestuurslid Adrie van Steijn onderstaande brief:

 


Lees meer

Succes voor dolfijnen dankzij actie International Dolphin Day

Den Haag, 27 september 2012 - Dat de actie van EDEV en Dolphinmotion  in het kader van International Dolphin Day tegen transport van dolfijnen voor commerciële doeleinden een succes is geweest, blijkt vandaag opnieuw. Kales Airline Services heeft in haar beleid opgenomen geen dolfijnen en walvissen meer te vervoeren.

Lees meer

Weer 'olifantenlunch' bij Albert Heijn afgelast - AH wil nu in gesprek gaan met EDEV over beleid

Den Haag, 26 september 2012 – Ongeveer drie weken na de afgelaste 'olifantenlunch' bij een filiaal van Albert Heijn in Woerden kreeg EDEV – Een DIER Een VRIEND een tip van een dierenvriendin uit Waalre dat in die gemeente ook een lunch bij een filiaal gepland stond. De 'olifantenlunch' is een promotie-evenement van het Freiwald Menagerie Circus en een filiaal van de Albert Heijn, waarbij de olifant naar het filiaal toekomt en daar door kinderen gevoerd mag worden met fruit en wortels van Albert Heijn. Na weer contact te hebben gehad met EDEV, besloot Albert Heijn Zaandam ook dit evenement af te lassen.

Lees meer

Actie voor dolfijnen een groot succes!

Amsterdam, 31 augustus 2012 – Vandaag protesteerde EDEV – Een DIER Een VRIEND, Dolphinmotion en JAAN (Jakarta Animal Aid Network) op Schiphol voor dolfijnen. Jaarlijks worden vele dolfijnen per vliegtuig getransporteerd naar verschillende plekken over de hele wereld. Sommigen komen uit de afschuwelijke drijfjachten waarbij hun hele familie is afgeslacht, anderen zijn door dolfinaria onderling geruild of verkocht. Wij vroegen op Schiphol vliegmaatschappijen een ‘no-fly-policy’ voor dolfijnen aan te nemen. Het vliegtransport van dolfijnen is een belangrijke schakel in de internationale dolfijnenhandel, en wanneer meer vliegmaatschappijen een ‘no-fly-policy’ aannemen zal de wrede dolfijnenhandel erg bemoeilijkt worden.

Lees meer

Cathay Pacific’s en MASkargo transporteren geen dolfijnen.

 

Den Haag, 30 augustus 2012 – Naar aanleiding van een brief van EDEV en Dolphinmotion aan verschillende vliegmaatschappijen die geen beleid voeren over dolfijnentransport hebben Cathay Pacific Airways en MASkargo schriftelijk hun standpunt aan ons kenbaar gemaakt. Zij zullen geen dolfijnen transporteren. Dit is een belangrijke stap om een einde te maken aan de wereldwijde handel in de dieren.

Lees meer

Weer dieren gered van Europese giftests

Brussel / Den Haag, 18 augustus 2012 - EDEV is verheugd weer te kunnen vertellen dat door de scherpe controle van onderzoeksaanvragen door de ECEAE, dierproeven voor vier verschillende chemische substanties zijn afgewezen door de ECHA en ingetrokken door de bedrijven die de onderzoeksaanvragen hadden gedaan. We schatten dat dit ongeveer 7000 dieren het leven heeft gered. Dieren die anders ernstig hadden moeten lijden tot de dood erop volgde.

Lees meer

Knaagdieren kunnen niet rekenen op Tuincentrum Overvecht

Den Haag, 16 augustus 2012 - Reeds twee jaar lang werkte EDEV achter de schermen aan een samenwerkingsproject tussen Tuincentrum Overvecht en dierenopvang-adressen. In plaats van te jonge gefokte dieren te verkopen, beloofde het tuincentrum opvangdieren gaan huisvesten en promoten. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd en concrete plannen te hebben gemaakt, kreeg EDEV nu een telefoontje van het tuincentrum dat ze afhaakte en een 'keurmerk' van Dibevo zouden proberen te krijgen.

Lees meer

ECEAE helpt bedrijven dierproeven voor REACH te ontwijken

Den Haag. 29 juli 2012 - De European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE), waar EDEV de enige Nederlandse vertegenwoordiger en voorzitter van is, werkt nu direct met bedrijven die wensen dierproeven te ontwijken onder de regelgeving van REACH, en heeft daarmee haar eerste successen geboekt.

Lees meer

Dolfijnencircus nu op Bali

Den Haag, 20 juni 2012 - Het dolfijnencircus van Indonesië is nu neergestreken op Bali. Na wereldwijde protesten in maart dit jaar, in Nederland georganiseerd door EDEV, zijn er opnieuw gesprekken geweest met verschillende betrokkenen in Indonesië. Helaas heeft dit nog niet geleid tot de rehabilitatie van de dolfijnen, zoals dat in 2010 afgesproken was tussen EDEV's collega-organisatie JAAN en het Ministerie van Bosbouw in Indonesië.

Lees meer

Apenmoeder Riga Reussien overleden

Den Haag, 14 juni 2012 - Bij het EDEV-kantoor kwam het volgende bericht binnen dat wij geen dierenvriend willen onthouden. De dieren in Nederland zijn een moeder verloren.

Lees meer

Terug naar de rechtszaal: Morgan heeft uw hulp nodig!

Een nieuwe hoorzitting in de zaak rondom orka Morgan zal spoedig voor de Nederlandse rechter komen, mogelijk al in augustus. Op het spel staat de vrijheid van de jonge orka en de mogelijkheid voor een nieuw juridisch precedent en het veranderen van de levens van andere, in gevangenschap levende, dieren. Hoewel de uitkomst van de zaak nog onduidelijk is, zien wij een grote potentie en met uw steun kunnen wij ons uiterste best doen. De Orka Coalitie brengt de zaak weer voor de Nederlandse rechter en vraagt uw hulp om de nodige juridische kosten te kunnen bekostigen.

Lees meer

EDEV protesteert bij opening kreeftenseizoen


Den Haag, 29 maart 2012 – Vandaag heeft EDEV geprotesteerd bij de officiële opening van het kreeftenseizoen in Zeeland. Elk jaar wordt het kreeftenseizoen ingeleid met een feestje waarbij een aantal boten met genodigden en pers een stukje gaan varen en kreeften gaan eten.

Lees meer

Manifestatie tegen megastallen

Den Haag, 16 maart 2012 - Morgen, 17 maart 2012 vindt er een grote manifestatie tegen megastallen  plaats in Amsterdam. Verontruste burgers hebben een voorbeeld van een dergelijke manifestatie in Berlijn gevolgd en het initiatief genomen dit in Nederland ook te organiseren.

Lees meer

EDEV informeert publiek in Den Haag

Den Haag, 16 maart 2012 - EDEV staat vandaag in Den Haag (winkelcentrum Leyweg) om mensen te informeren over de discussie die er gaande is in de EU over dierproeven voor cosmetica. In 2013 zou er een Europees verbod komen op de handel in cosmetica waar dierproeven voor gedaan zijn. De cosmetica-industrie is echter aan het lobbyen om dit aankomende verbod voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Lees meer

EDEV voert actie voor Indonesische dolfijnen

8 maart 2012 - EDEV voerde vandaag actie voor de ambassade van Indonesie voor de ca. 70 dolfijnen die illegaal gevangen zijn in een nationaal marinepark (Karimun Jawa) en in erbarmelijke omstandigheden op verschillende plekken in Indonesie gehouden worden.

Lees meer

Over ons

EDEV is een non-profit organisatie voor de bescherming van de rechten van het dier. Door spraakmakende acties komt EDEV op voor de rechten van het individuele dier om vrij te leven van pijn, angst en opsluiting.

Contact

  • Postbus 93029 
    2509 AA, Den Haag
  • T: 070 - 38 33 699
  • Giro:   8000242
You are here: Actueel Laatste nieuws